Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe start ik een traject?

Op mijn site staan een aantal buttons waardoor je via een formulier of de mail in contact met mij komt. Zodra je bericht verzonden is, neem ik op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om een intake in te plannen. Wanneer we besluiten een traject te starten, plannen we binnen twee weken de eerste sessie. (met uitzondering van vakanties)

 

Hoe ziet de intake eruit?

De intake heeft als doel te bepalen of jouw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten.  Daarnaast maken we een inschatting in of we er beiden energie van krijgen om samen aan de slag te gaan. Als het antwoord op beide vragen ja is, gaan we zo snel mogelijk van start,

Het is handig om alvast mijn site door te nemen en te zien welke opties er zijn en welke optie aansluit op jouw vraag en budget. Voor de intake wil ik je ook verzoeken het intakeformulier in te vullen. Dat maakt dat we in de intake efficiënt te werk kunnen gaan.

 

Hoe maak ik een afspraak?

Door het contactformulier in te vullen of mij te appen of bellen op: 06-22903090

 

Waar kan ik de tarieven van de trajecten vinden?

Onder coaching en reflectiesessies staan alle tarieven beschreven.

 

Welke methodieken worden gebruikt?

Analitic Competence Tool

Systeemsynamieken

Bokscoaching

 

Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten?

Een afspraak kan tot 24 uur van te voren worden verzet. Bij annulering binnen 24 uur wordt het gesprek alsnog gefactureerd.

Is belastingaftrek mogelijk?

Voor particulieren is coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht is op je functioneren op je werk. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Bij mij :) En dan zetten we ons beide in om er samen uit te komen.

Individuele Coaching

Wat is het verschil tussen jou en een psycholoog?

Ik vind deze vraag niet een op een te beantwoorden, de ene psycholoog is de andere niet en voor coaches geldt net zo. Het verschil kan zitten in vooropleiding, de methodieken die ingezet worden, de lengte van een traject. Het komt regelmatig voor dat een cliënt al een traject bij de psycholoog doorlopen heeft, voordat hij zich bij mij aanmeld. Ook lopen het coach-en behandeltraject wel eens naast elkaar op. Ik denk zelf dat het mentor-achtige karakter van mijn aanpak het grootste verschil is tussen mij en de meeste psychologen.

Hoeveel tijd investeer ik in coaching naast de coach gesprekken?

Dat is per persoon verschillend. Sommige cliënten willen al het geleerde doorgronden en snappen en besteden veel tijd aan onderzoek. Ik heb ook cliënten bij wie de ontwikkeling meer vanzelf en dus minder gestuurd gaat. Die merken vaak pas in de volgende sessie dat en hoe ze met hun proces zijn bezig geweest.

Soms geef ik opdrachten, het staat je altijd vrij om deze uit te voeren.

Wat is de frequentie tussen de gesprekken bij een coachtraject?

Dat variëert van 2 tot 6 weken.

Kan ik bellen of mailen als ik ergens mee zit?

Ja, het is mogelijk om tussen de sessies door 10 minuten te bellen of te appen als je vastloopt. Je kan ook een telefonisch consult inplannen.

Waar vindt de coaching plaats?

Doorgaans op mijn kantoor aan de Vissersdijk Beneden 44 in Dordrecht. Ik heb een fijne, rustige en veilige ruimte waar je echt even op adem kunt komen. Veel klanten vinden het prettig om even uit werk- of thuissituatie te zijn om ongestoord met zichzelf aan het werk te kunnen zijn. Als het niet lukt om daar naartoe te komen, kunnen we ook sessie via Skype plannen.

Hoe lang duurt een coachtraject gemiddeld?

3 tot 6 maanden.

Is een eenmalige coachsessie ook mogelijk?

Je kunt een afspraak maken voor een éénmalig sessie nazorg, bokscaoching of systeemcoaching. Een groot aantal cliënten vindt het prettig om na de afronding van het coachtraject, losse consulten te volgen. Ook als je een specifieke vraag wilt onderzoeken, kan een eenmalig coachgesprek zicht geven op wat je wilt. Neem gerust contact op voor een éénmalig coachgesprek.

De ACT-meting

Hoe werkt het invullen van de ACT-meting?

  1. Je voorziet mij van jouw e-mailadres en geboortedatum
  2. Je ontvangt een link in je postvak naar de meting
  3. Je klikt op de link en start met het maken van de meting. Let op: lees de instructies door voor je begint. De meting duurt niet langer dan 15 minuten. 
  4. Wanneer je klaar bent met, ontvang ik de uitkomsten en jouw persoonlijk profiel.
  5. De uitkomsten en jouw persoonlijk profiel worden aan je toegelicht in een persoonlijk gesprek.
  6. In de coaching en/of teamtraining wordt je uitgedaagd jezelf onder de loep te nemen en met behulp van jouw persoonlijk profiel te ontdekken waar en hoe jij kan groeien en zowel autonoom als in de verbinding je eigen regie en verantwoordelijkheid pakt.
  7. Na de toelichting ontvang jij je persoonlijke rapportage.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Dat kun je lezen in de Gegevensbeveiliging ACT-meting

Mijn kind weet niet welke opleidingsrichting hij moet kiezen, kan je hier ook wat mee?

Ja dat kan, voor jongeren tussen de 15-24 jaar werk ik met de jongerenmeting. Deze geeft niet alleen een advies op studierichting, maar helpt ook in te zien op welke wijze de jongere het best studeert. Ook is het mogelijk een mentor-rapportage te ontvangen.

Krijgt mijn leidinggevende de rapportage van de meting te zien?

Alleen als jij hier toestemming voor geeft.

Bokscoaching

Moet ik een goede conditie hebben?

Nee dat is niet nodig.

Welke kleding moet ik aantrekken?

Kleding die los en lekker zit en waarin je mag zweten.

Vergoeding

Wordt het traject vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, de zorgverzekering vergoed dit traject niet. In het kader van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid heeft een werkgever belang bij jou ontwikkeling. Het kan lonend zijn om je werkgever te vragen om (deels) bij te dragen aan jouw ontwikkeltraject. Wellicht heb je de beschikking over een Loopbaanbudget of Individueel Keuzebudget (IKB) Lees hier of en hoe jij deze budgetten kan inzetten voor jouw traject.

TeamTrainingen

Verzorg je ook teamtrainingen?

Ja, met name aan kleine teams van 2 tot 5 leden. Voor grotere teams schrijf en ontwikkel ik zelf de training, de uitvoering besteed ik uit aan hierin gespecialiseerde trainers.